14 листопада депутати Київської міської прийняли у першому читання рішення, яке передбачає надання матеріальної допомоги при народженні дитини мешканцям Києва. Про це повідомляє веб-сайт «Київська міська рада».

Зазначається, що на матеріальну підтримку зможуть розраховувати батьки, опікуни та кияни, які усиновили немовля.

Розмір одноразової допомоги батькам при народжені дитини становитиме 10 тис. грн.  Розмір допомоги затверджено раніше на комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту.

Таке рішення депутати прийняли аби покращити демографічну ситуацію в столиці. Як зазначається у документі – соціально-демографічна ситуація у столиці не покращується. У 2015 році народилося 35, 5 тисяч дітей, у 2016 – 36, 7 тисяч. У 2017 році цифра знову опустилася до 35 тисяч.

«За даними ООН, у рейтингу народжуваності Україна займає 172 місце у світі серед 193 країн. Чому так? Усе просто – народжувати українці не поспішають. І причиною тому – недостатнє матеріальне забезпечення. Тільки за останній рік чисельність населення нашої країни знизилась на 250 тисяч. І прогнози невтішні – показники будуть погіршуватися», – зазначив один із ініціаторів рішення, депутат Київради Михайло Буділов.

Відповідне рішення депутати Київської ради прийняли за основу. Тепер виконавчий орган (КМДА) має доопрацювати документ до другого читання таким чином, аби він запрацював на практиці.

Повідомляється, що також у першому читанні депутати підтримали проект рішення про забезпечення функціонування послуги з догляду за дитиною до трьох років «Київська муніципальна няня».

Нагадаємо, у Голосіївському парку облаштують зони активних розваг для дітей і дорослих

Читайте також:

Термін експлуатації збіг: в столиці проведуть інвентаризацію хрущовок

Київ просить Президента і Уряд фінансувати будівництво метро на Троєщину