Після заяви про те, що компанія IKEA виготовляє свої меблі з незаконно вирубаної у Карпатах деревини, в пресслужбі компанії заявили, що перевірять постачальників з України. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Reuters, інформує сайт Хрещатик.news.

“IKEA не використовує деревину, яку незаконно вирубали.

Ми визнаємо, що незаконна лісозаготівля залишається широко розповсюдженою глобальною проблемою, і активно працюємо над впровадженням заходів для перевірки відповідності наших постачальників законності”, – розповіли в компанії.

Та додали, що розпочали незалежний аудит мережі постачань в Україні.

Коментарі до ситуації додала директор ТОВ “ВГСМ” Ірина Мацепура – компанія виробляє продукцію для ІКЕА у Великому Бичкові на Закарпатті.

“В дослідженні Earthsight, яке наразі цитують ЗМІ, йдеться про сумнівне походження української деревини для гіганта деревообробки ІКЕА. Якість цього дослідження настільки низька, що дослідники навіть не розібралися в базових питаннях. Основна претензія у них – про походження деревини для екостільця “Тер’є”, який ми в ТОВ “ВГСМ” навіть не виробляємо.

Крім того, у звіті перевищені обсяги деревини – вони говорять про 90 тисяч кубометрів деревини, ми ж за рік переробляємо максимум 40 тис., і то не вся ця деревина походить з Великобичківського держлісгоспу. Це – дуже суттєво”, – сказала Ірина Мацепура.

За словами директорки, всі претензії європейських дослідників базуються на нестиковках європейського та українського законодавства щодо ведення лісогосподарської діяльності.

Нагадаємо, Українські карпатські ліси пішли на стільці для IKEA: дослідження Guardian

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В мережі показали лисі Карпати за два тижні до повені (фото)

Новий скандал з Київзеленбудом: чому вирубають дерева на Лісовій

Популярні новини зараз

У Києві готуються до терактів та російських атак — що відомо?

У реабілітації українських ветеранів допомагають коні з ранчо на Київщині

Унікальну частину 800-річної стіни церкви доби Київської Русі представили в столичному музеї

У Київській ОВА обговорюють питання експорту агротоварів з регіону

Показати ще