Єгипетський чиновник спростував інформацію про те, що військові країни мали у планах виготовити 40 000 ракет для росії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на єгипетські державні ЗМІ, передає УНН.

Один з єгипетських чиновників, ім’я якого не називають, назвав повідомлення Washington Post “інформаційним абсурдом” і заявив, що Єгипет дотримується “збалансованої політики” з усіма міжнародними сторонами.

Єгипет є одним з найбільших у світі одержувачів військової допомоги від США. Країна отримує щорічно 1,3 мільярда доларів на військові потреби.

“Єгипет є близьким партнером, і ми регулярно взаємодіємо з його керівництвом з багатьох регіональних і глобальних питань”, – заявив високопоставлений представник адміністрації США, відповідаючи на запитання про повідомлення, що Єгипет готується таємно відправити ракети в росію.

За інформацією The Washington Post президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі в лютому планував виготовити 40 000 ракет для росії та доручив чиновникам тримати виробництво та відвантаження в секреті, для уникнення проблем із Заходом. Згідно з витоком документа американської розвідки, президент Єгипту, який є одним з найближчих союзників США на Близькому Сході та найбільшим отримувачем допомоги зі США, нещодавно наказав підлеглим виготовити до 40 тисяч ракет для таємного відправлення до росії.