Міністерство культури та інформаційної політики України (МКІП) вважає неприпустимим проведення забудови на території охоронної зони об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО – Софії Київської та Києво-Печерської Лаври, до якої належить Володимирський узвіз. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу МКІП.

«Юристи Міністерства вивчають рішення шостого апеляційного адміністративного суду, який 26 травня зобов’язав Департамент містобудування та архітектури КМДА надати ТОВ «Етрекс» (директор Ю. Нестерук, бенефіціарний власник Д. Буряк) містобудівні умови для проєктування готельного і розважального комплексу на Володимирському узвозі, 6 у Подільському районі Києва. І уважно стежитимуть за подальшим перебігом цієї справи», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі звернули увагу, що таке будівництво буде вважатись незаконним без попереднього затвердження історико-архітектурного опорного плану Києва та відповідного дозволу Міністерства.

Та додали, що ставлення до українських пам’яток, які внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є важливим для формування міжнародного іміджу України та розвитку туризму.

«З огляду на це, МКІП закликає усі зацікавлені сторони максимально відповідально ставитися до питання збереження культурної спадщини в Києві і в Україні в цілому», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, столичний суд заборонив будівництво ЖК біля музею Пирогово

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал– тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Суд заборонив скандальне будівництво ЖК біля Кирилівської церкви в Києві

Забудовнику відмовлено: сквер Чкалова в Києві захистили від знищення