Вінницькі правоохоронці задокументували багатомільйонну корупційну схему під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей для Укрзалізниці. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу МВС.

Як повідомили в пресслужбі, внаслідок злочинної схеми, державі завдано збитків на майже 12 мільйонів гривень.

«Слідчі Вінницького відділу поліції ГУНП у Вінницькій області за оперативної підтримки Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України та Управління СБУ у Вінницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області задокументували злочинну оборудку, внаслідок якої державі завдано збитків на майже 12 мільйонів гривень», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі проводяться обшуки у службових приміщеннях “Укрзалізниці” та комерційних структур у м. Вінниці та Києві.

«Слідство обгрунтовано підозрює посадових осіб філії “Укрзалізниці” в організації схеми привласнення державних коштів через афілійовані комерційні структури, зокрема з ознаками фіктивності», – повідомив начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко.

Як встановили слідчі, протягом 2019-2020 років філія виділила понад 60 мільйонів гривень для закупівлі товарно-матеріальних цінностей для ремонту пасажирського рухомого складу.

Виграли тендер підконтрольні організаторам структури, яким “Укрзалізниця” перерахувала всю суму.

Зазначається, що експертиза встановила реальну вартість товаро-матеріальних цінностей та засвідчила безпідставне завищення вартості продукції, що завдало збитків державі на суму майже 12 мільйонів гривень.

«Документування злочинної схеми здійснюється у межах кримінального провадження, відкритого за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі МВС розповіли, що учасникам корупційної схеми загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно до Укрзалізниці вже приходили з обшуками СБУ та податківці

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Ціллю російської атаки по Києву 21 березня було ГУР – джерело УП в ГУР

На Майдані проходить велика акція за повернення полонених

У Київській області під час будівництва укриття вкрали гроші

Обвал Дегтярівського мосту — аналогічні балки використовувались на Київщині, експертна комісія розбиратиметься

Показати ще

Керівництво Подільської РДА викрили на хабарях

У організатора та виконавців схеми провели обшуки: розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту