У Києві правоохоронці вилучили арсенал зброї та затримали двох киян, яких підозрюють у зберіганні зброї та виготовленні наркотиків. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури м. Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 10 спільно зі слідчими Шевченківського УП ГУНП у м. Києві затримано двох киян за підозрою у зберіганні зброї та боєприпасів, а також виготовленні наркотиків.

Так, 16 та 17 червня, за місцями проживання чоловіків та в організованих ними сховках проведено ряд обшуків, у ході яких вилучено 5 автоматів, 6 пістолетів із глушниками, 2 пістолета-кулемета, 19 гранат із запалами до них, 200 грамів тротилу та близько 2 тисяч боєприпасів різного калібру», – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці також виявили 20 г речовини, схожої на амфетамін, 1,5 кг прекурсору фенілнітропропену, а також обладнання та хімічні реактиви для виготовлення психотропних речовин.

Двом затриманим киянам повідомлено про підозру по кільком статтям кримінального кодексу України, їх взяли під варту.

«Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 1 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України», – повідомили в пресслужбі прокуратури.

Зазначається, що слідство у кримінальному провадженні триває. По вилученим предметам та речовинам призначено відповідні експертизи. Встановлюється канал надходження зброї.

facebook.com/kyiv.gp.gov.u
facebook.com/kyiv.gp.gov.u

Нагадаємо, в Києві вилучили арсенал зброї та ліквідували цех з її виготовлення

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

По Києву розгулювали чоловіки зі зброєю та боєприпасами: Нацполіція

Мільйони, наркотики, зброя: в Києві викрили нарколабораторію, де щомісяця виготовляли по 30 кг товару