Столичні правоохоронці затримали в різних районах Києва чоловіків зі зброєю та бойовими припасами. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на відділ комунікації поліції Києва.

На проспекті Героїв Сталінграда правоохоронці звернули увагу на чоловіка, який поводив себе досить незвично – при появі поліції різко змінив напрямок руху. У ході поверхневого огляду поліцейські виявили у нього предмет, схожий на пістолет, та набої до нього.

«Для надання пояснень чоловіка доставили до Оболонського управління поліції, де зброю вилучили та направили експертне дослідження. За результатами балістичної експертизи, зброєю є пістолет марки «ZORAKI» з ознаками переробки та 8 патронів, які належать до боєприпасів», – повідомили в пресслужбі.

36-річному киянину оголосили про підозру за незаконне поводження з вогнепальною зброєю.

На проспекті Миколи Бажана бійці полку поліції особливого призначення зупинили автомобіль «Шкода».

«У салоні транспортного засобу поліцейські виявили сумку з предметами, схожими на пістолети «ПМ» та «Глок» калібру 9 мм із магазинами та набоями до зброї у кількості 32 штук», – розповили в пресслужбі поліції.

Та додали, що виявлене вилучили та направили на експертизу, а власника зброї та боєприпасів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Власником зброї виявився 28-річний іноземний громадянин.

Зазначається, що судом обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень.

«За обома фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчими Оболонського та Дарницького управлінь поліції відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють походження зброї і патронів та мету її зберігання. Підозрюваним загрожує до семи років позбавлення волі», – йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, у Києві озброєний чоловік пограбував відділення Нової пошти (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал– тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який жорстко побив охоронця супермаркету через зауваження

Двох киян засуджено до ув'язнення за вбивство безхатька у травні 2021-го

У Київській області виявили та вилучили бойову частину ракети Х-101 — піротехніки ДСНС

Прикриваючи собою побратимів — на Луганщині героїчно загинув військовий з Броварів

Показати ще

Зі зброєю та купою грошей: в Дарниці затримали юнака, який пограбував продмаг

В Києві вилучили арсенал зброї та ліквідували цех з її виготовлення