На Київщині правоохоронці затримали злочинців, причетних до збуту вогнепальної зброї у столиці та регіоні. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 працівниками Подільського управління поліції спільно з співробітниками Департаменту захисту національної державності СБУ викрито осіб, причетних до збуту вогнепальної зброї на території міста Києва та Київської області, а також до її виготовлення шляхом переробки з стріляючої холостими набоями у її бойові аналоги», – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що виготовлення та збут зброї організував 55-річний мешканець Київської області. Її переробка здійснювалася у спеціально облаштованій майстерні, після чого бойову зброю збували за ціною від 500 до 1000 доларів США за одиницю.

«У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці провели оперативні закупки, під час яких придбано два бойових пістолети, перероблені саморобним способом. У подальшому під час проведення ще однієї контрольованої закупки продавця затримали на збуті п’яти одиниць вогнепальної зброї.

У ході проведення обшуків за місцем проживання та в помешканнях причетних осіб правоохоронці вилучили 23 пістолета, пістолет-кулемет, 2 гвинтівки, 6 гранат, 12 ножів та близько 900 боєприпасів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі затримано двох злочинців, у тому числі організатора та вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру.

Наразі тривають слідчі та процесуальні дії.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, У мешканця Київщини вилучили цілий арсенал зброї, вибухівку та гранатомет

Читайте також:

У Києві озброєний чоловік пограбував відділення Нової пошти (відео)

Перевдягались в поліцейських, грабували, катували: на Київщині затримано озброєну банду