Російські загарбники кидають багато сил на захоплення міста Соледар на Донеччині. Цей населений пункт потрібен їм для того, щоб оточити Бахмут, який окупантам не вдається захопити уже упродовж кількох місяців.

За минулі чотири дні російські військові та сили приватної військової компанії “Вагнера” провели тактичний наступ на Соледар і, ймовірно, контролюють більшу частину міста. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter, пише “Главред”.

У британській розвідці наголошують, що спроби захопити Соледар пояснюються планами окупантів обійти Бахмут з півночі, оточити його та зруйнувати українські шляхи сполучення. Соледар розташований на 10 кілометрів на північ від Бахмута.

Також зазначається, що у Соледарі велися бої за входи у покинуті 200-кілометрові тунелі соляних шахт, які проходять під районом. У британській розвідці припускають, що і українська, і російська сторона намагаються контролювати ці входи, адже бояться, що інша сторона може їх використати для проникнення у тил.

У той же час британська розвідка наголошує, що РФ навряд чи зможе відразу оточити Бахмут, адже українські сили зберігають стабільну глибоку оборону і контролюють шляхи постачання.