Національне антикорупційне бюро розслідувань пояснило деталі резонансного затримання ексголови Укравтодору Славоміра Новака у Польщі. Деталі справи оприлюднив директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу 20 липня, повідомляє Хрещатик.News.

Разом з польськими колегами слідчі НАБУ викрили міжнародні схеми, за якими кошти, що виділялися міжнародними компаніями на будівництво українських доріг розкрадались та осідали на рахунках буферних компаній.

«Розслідувалось кримінальне провадження стосовно посадових осіб “Укравтодору”. Було встановлено, що кількома людьми була створена злочинна організація, діяльність якої була спрямована на розкрадання коштів міжнародних організацій, що виділяли кошти на ремонт доріг в Україні.  Паралельно подібне розслідування відбувалось і у Польщі. В листопаді 2019 була створена спільна міжнародна слідча група”, – розповів Артем Ситник.

В рамках міжнародного розслідування тривають обшуки у Києві, Львові та містах Польщі, проте в яких саме компаніях проводять обшуки, в інтересах слідства не розголошуються.

Колишнього очільника Укравтодору та його спільників також підозрюють у вимаганні хабарів і відмиванні коштів.

“Один з епізодів стосувався будівництва доріг в Україні, коли українські компанії будували, але з тих чи інших причин не могли виконати замовлення у відповідний термін, а в.о. директора “Укравтодору” пропонував за винагороду “порішати” їх проблеми щодо подовження договорів, аби уникнути штрафних санкцій”, – повідомив Максим Грищук, заступник очільника САП.

Отримані кошти направляли на рахунки буферних компаній у Польщі і легалізували.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

5 тисяч доларів за вступ: високопосадовця ліцею Богуна затримали на хабарі (фото, відео)

Керівництву САП і НАБУ намагались дати найбільший хабар в історії України

Ексміністру інфраструктури Омеляну повідомлено про підозру: НАБУ

Популярні новини зараз

У столиці стався напад на військового ЗСУ

У столиці показали автоматизований магазин без людей

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще