Міжнародні правозахисники з Amnesty International стверджують, що шкодують про “страждання і гнів”, які викликав серед українців їх звіт від 4 серпня про дії ЗСУ в зоні боїв з російськими окупантами.

Відповідь Amnesty International опублікувало агентство Reuters, на яке посилається “Главред”.

“Amnesty International глибоко шкодує про страждання і гнів, які викликав наш Прес-реліз про тактику ведення бойових дій українськими військовими. Пріоритетом Amnesty International в цьому і будь-якому іншому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб. це було нашою єдиною метою при публікації даного дослідження. Хоча ми повністю дотримуємося своїх висновків, ми шкодуємо про заподіяний біль”, – кажуть в організації

Більше того, в Amnesty зазначили, що її представники виявили бійців ЗСУ поруч з будинками мирних жителів в 19 містах і селах ‒ і це, нібито, автоматично наражає простих українців на небезпеку.

“Це не означає, що Amnesty International покладає на українські сили відповідальність за порушення, вчинені російськими військами, або що українські військові не вживають адекватних запобіжних заходів в інших частинах країни. Ми повинні бути дуже чіткими: ніякі задокументовані нами дії українських сил жодним чином не виправдовують порушення з боку Росії”, — підсумували в організації.