Під час онлайн прес-конференції 25 березня Віталій Кличко прокоментував інформацію щодо Київської міської лікарні № 8 та Олександрівської лікарні, яка поширюється в столиці. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

За словами мера, нібито одна зі столичних журналісток повідомила, що до 8 лікарні будуть доставляти хворих на коронавірус, а в медустанові не вистачає засобів захисту для лікарів.

На це Кличко наголосив, що лікарня № 8 не входить до переліку лікарень, які прийматимуть інфікованих на коронавірус.

«Київська міська клінічна лікарня № 8, щодо якої сьогодні поширюють недостовірну інформацію, не входить до переліку лікарень, що визначені як опорні для прийому хворих на коронавірус! Журналісти могли б цим поцікавитися. Список цих лікарень був оприлюднений!» – пояснив Віталій Кличко.

Мер також зазначив, що всі ці заклади забезпечені експрес-тестами, витратними матеріалами, засобами захисту.

«Окремо наголошую: засоби індивідуального захисту ми, в першу чергу, передаємо медикам цих опорних лікарень», – підкреслив мер столиці.

Віталій Кличко також прокоментував інформацію щодо того, нібито, в Олександрівську лікарню доправляють тільки VIP-пацієнтів. Він назвав цю інформацією брехнею.

«Деякі розумники пишуть, нібито, Олександрівська, – це якась «нова Феофанія», VIP-лікарня. Що туди приймають тільки депутатів. Це – абсолютна брехня! Олександрівська лікарня першою почала приймати хворих. І стала, можна сказати, флагманською. Статус хворого в даному випадку не грає жодної ролі! Наприклад, студент, що заразився в Україні, теж був госпіталізований до Олександрівської лікарні. Всі інші шість визначених медзакладів теж підготовлені до прийому хворих з підозрою на коронавірус», – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Які лікарні Києва прийматимуть інфікованих на коронавірус: перелік закладів

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В Україні 113 хворих на COVID-19: в Києві – 31 інфікований

В Україні виявили коронавірус у 7-річної дівчинки

Популярні новини зараз

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Замість бюста Пушкіну на Печерську біля НТУ встановили пам’ятник Тарасу Шевченку

Показати ще