Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції 24 березня, назвав лікарні столиці, в яких будуть розміщати інфікованих на COVID-19. Серед них – 3 – для дорослих, 2 – для дітей, 2 – для вагітних. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Сьогодні всіх, у кого є підозра чи підтверджений діагноз на коронавірус, приймає Олександрівська лікарня. Там є все необхідне, аби надати своєчасну та кваліфіковану допомогу. Але вона – одна з семи визначених лікувальних баз. Крім Олександрівської в місті облаштовано ще шість баз у лікарнях і медичних центрах», – зазначив Віталій Кличко.

Він додав, що усього розгорнуто 482 ліжка. З них для дорослих – 237 ліжок, для дітей – 200 і 45 для вагітних. У структурі інфекційних відділень передбачено 78 боксів.

«Реанімаційні ліжка інфекційних відділень забезпечені апаратами штучної вентиляції легень. У всіх цих лікарнях є необхідний запас засобів індивідуального захисту, витратних матеріалів, дезінфекційних засобів, необхідних для надання медичної допомоги. А на випадок ускладнення епідемічної ситуації ми визначили додаткові заклади охорони здоров’я, де є окремо розташовані корпуси. І ми готові розгорнути додатково 7 тисяч ліжок», – підкреслив Віталій Кличко.

Лікарні Києва, які готові приймати інфікованих коронавірусом:

  • КНП «Олександрівська клінічна лікарня м. Києва»;
  • КНП «Київська міська клінічна лікарня № 4»;
  • КНП «Київська міська клінічна лікарня № 9»;
  • КНП «Київська міська дитяча клінічна лікарня № 1»;
  • КНП «Київська міська дитяча клінічна інфекційна лікарня»;
  • КНП «Київський міський пологовий будинок № 3»;
  • КНП «Київський міський пологовий будинок № 5».

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник розповів, що місто забезпечує засобами індивідуального захисту насамперед медиків лікарень, що приймають пацієнтів із підозрою на коронавірус.

«Усі ці заклади забезпечені експрес-тестами на виявлення коронавірусу. Загалом місто вже отримало 9 тис. із замовлених і придбаних тестів», – підкреслив Микола Поворозник.

Він також наголосив, що КНП «Київська міська клінічна лікарня № 8» не входить до цього переліку.

Перший заступник голови КМДА наголосив, що при перших симптомах застуди треба залишатися вдома та телефонувати сімейному лікарю, а не їхати до районної лікарні або до зазначених лікарень, наражаючи на небезпеку себе та інших осіб.

«Зв’яжіться зі своїм сімейним лікарем телефоном, тримайте з ним зв’язок та виконуйте рекомендації! У разі погіршення самопочуття – викликайте швидку. Закликаю: не їдьте при першому недомаганні до вищезгаданих лікарень! Цим ви наражаєте себе і своїх рідних на небезпеку та заважаєте роботі медиків, які рятують життя», – зазначив Микола Поворозник.

В пресслужбі нагадали, що у столиці працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна звернутися у разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу.

На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

Нагадаємо, В Україні 113 хворих на COVID-19: в Києві – 31 інфікований

Популярні новини зараз

У Києві терміново розпочинається евакуація двох лікарень, одна з яких дитяча — КМДА

Рівень води у Дніпрі знизився на понад 120 см, водопілля відступає — КМВА скасували І рівень небезпеки

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Карантин: в столиці заборонили каву на винос та алкоголь на розлив

Через коронавірус у Києві нові правила відвідування продуктових магазинів