Колишньому керівнику Міжнародного аеропорту Бориспіль та начальнику служби орендних відносин підприємства повідомлено про підозру у корупції. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу НАБУ.

«НАБУ та САП викрили корупційну схему незаконного розпорядження майном державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (далі — ДП «МА «Бориспіль»), що призвела до завдання понад 16,5 млн грн шкоди держпідприємству. 7 вересня 2020 року повідомлено про підозру колишньому керівнику підприємства та начальнику служби орендних відносин. Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.2 ст.364 («Зловживання владою або службовим становищем»)», – йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що службовці аеропорту 2014 по 2019 рік на підставі укладених договорів попередньої оренди неправомірно передавали приміщення суб’єктам підприємницької діяльності за заниженою вартістю.

«За двома незаконними договорами розмір завданої ДП «МА «Бориспіль» шкоди перевищує 16,5 млн грн. Оскільки майно належить Міністерству інфраструктури України, передавати його в оренду має право виключно Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою», – повідомили в пресслужбі НАБУ.

Укладати незаконні договори припинили лише після отримання у 2019 році рекомендацій НАБУ про усунення причин та умов, що сприяють вчиненні кримінального правопорушення.

Зазначається, що розслідування корупційної схеми триває із червня 2019 року.

Наразі працівники НАБУ і САП продовжують розслідування інших епізодів.

Нагадаємо,  під час реконструкції аеропорту Бориспіль привласнили майже 37 млн

Читайте також:

З початку року пасажиропотік аеропорту Бориспіль знизився на 65%

Схема на 10 млн: чиновники намагались нажитись на Бориспільському експресі