1 жовтня дарує нам щедрий набір осінніх антидепресантів – пам’ятних днів, які можна відзначати з ранку до ночі.

1. Какао і шоколад

Сьогодні весь світ відзначає День какао та шоколаду. Аби підняти настрій в дощову похмуру погоду, у цей день з чистою совістю можна смакувати цукерками, шоколадками, пити какао, тощо. Недарма Чарльз Діккенз казав: “Нема шоколаду – нема сніданку!”

Джованні Джакомо Казанова взагалі вважав, що “шоколад – це пропуск в новий світ. Світ, наповнений радістю, усмішками і веселковими барвами. Світ, в якому можливо все!”

2. Музика

ООН 1 жовтня пропонує також піднімати настрій музикою – саме сьогодні людство святкує Міжнародний день музики. Мабуть, частково на це рішення вплинули слова Вільяма Шекспіра: “Музика приглушує сум”.

Перший Міжнародний день музики було проведено у 1975 році. Мета цього свята, як каже ООН – “поширення музичного мистецтва у всіх шарах суспільства та реалізація ідеалів миру і дружби між народами, розвитку культур, обміну досвідом і взаємного шанобливого ставлення до естетичних цінностей один одного”.

Як сказав колись філософ Платон: “Музика надихає весь світ, постачає душу крилами, сприяє польоту уяви; музика додає життя і веселість всьому існуючому”.

Фрідріх Ніцше додає: “Без музики життя було би помилкою”.

 

3. CD-плеєр

Якщо у вас десь завалявся CD-плеєр, саме час його виймати – сьогодні його День. Загортаємося у плед, наливаємо гарячий какао, беремо шоколад, і – вмикаймо улюблено музику!

До речі, перші CD-плеєр з’явилися у магазинах у 1982 році.

 

4. Кольоровий телевізор

Якщо надвечір випритомилися від музики, вмикаймо телевізор з позитивними передачами, краще тематично-музичними. Тим самим ми не лише будемо у тренді 1 жовтні, але й відзначимо подію далекого 1967 року, коли радянське телебачення розпочало регулярні кольорові передачі. Це теж наша історія.

Англійський гуморист Алан Корен якось сказав: “Телебачення цікавіше від людей. Інакше по кутах наших кімнат стояли би люди, а не телевізори.”

Популярні новини зараз

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Дві третини прав ТРЦ Ocean Plaza перейшли у власність держави

Показати ще

Може він правий?

Нагадаємо, Світло-музичний фонтан в Сирецькому парку зіграв Фреді Мерк’юрі

Читайте також:

До киян повернувся фонтан дитинства: на Оболоні запустили світло-музичний водограй (відео)

12-річний киянин опанував 10 музичних інструментів та потрапив до Книги рекордів України

Чому українці масово переходять на російські телеканали