ЗСУ за минулу добу просунулися на 0,5 км на різних ділянках в ході боїв з російськими окупантами під Бахмутом і околицями.

Про це розповів речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телеканалу Freedom, пише “Главред”.

За словами українського офіцера, при цьому в самому місті тривають запеклі бої, а вороги посилено намагаються домогтися просування.

“Ми проводимо вдалу оборонну операцію і час від часу атакуємо на флангах. Не стали винятком і ця доба – Сили оборони просунулися на різних ділянках до 500 метрів, звільняючи українську землю, саме на Бахмутському напрямку […]. Ворог намагається за всяку ціну взяти Бахмут. Для цього він стирає його буквально з лиця землі, щоб Сили оборони України могли менше використовувати міські споруди як фортифікаційні споруди”, – сказав він.

За даними заступника міністра оборони Ганни Маляр, звільнену останніми днями від окупантів ділянку площею у 20 квадратних км у передмісті Бахмута ЗСУ успішно утримують.

“У самому Бахмуті запеклі бої. Ворог дещо просувається. Все, що у військовому розумінні, можна зробити в цій ситуації – наше командування і бійці роблять. Роблять професійно і на межі можливостей”, – запевнила вона.

Як показують карти проекту Deepstate за 16-17 травня, у окупантів є невелике просування в районі Бахмута у напрямку до населеного пункту Хромово.