Російські загарбники намагаються запобігти просуванню українських військ до держкордону в Харківській області.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, пише “Главред”.

“На Харківському напрямку підрозділи російської армії перегрупуються і намагаються запобігти подальшому просуванню наших військ у напрямку державного кордону України. З цією метою окупанти не припиняють вогневий вплив артилерії на підрозділи наших військ, щоб завдати якомога більше втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці”, – сказав він в ході брифінгу.

Також спікер сказав, що Слов’янському напрямку діють угруповання окупантів зі складу підрозділів російської армії 1-ї танкової армії, 20-ї армії Західного військового округу, 29-ї, 35-ї і 36-ї армії, а також 68-го армійського корпусу Східного військового округу. Він додав, що окупанти на цьому напрямку перегрупують війська, щоб відновити наступ у напрямку Барвінкове і Слов’янська.

Крім того, противник з метою уточнення об’єктів ураження провів розвідку з використанням безпілотного літального апарату в районі Ізюм – Краснопілля за 15 км на північний захід від Слов’янська.

“В Донецької області угруповання окупаційних військ у складі окремих підрозділів так званого 1-го та 2-го армійських корпусів, а також 8-ї та 58-ї армій Південного військово округу ведуть активні бойові дії на Лиманському, Сєвєродонецькому, Попаснянському, Бахмутському, Авдіївському, Курахівському та на Новопавлівському напрямках. Їх мета – це встановити контроль над населеним пунктом Рубіжне, захопити Лиман, Сєвєродонецьк і місто Мар’їнку”, – сказав Мотузяник.

Також на Лиманському напрямку ворог зосередив основні зусилля на створенні плацдарму в районі Білогорівки-за 6 км на захід від Лисичанська, і підготовці до наступу на місто Лисичанськ.

“З цією метою противник посилює наступальний потенціал свого угруповання”, – сказав спікер.

Він додав, що ворог у напрямку Сіверська наступає у бік Зеленої долини та Новоселівки. Зараз там тривають активні бойові дії.

Разом з тим, на Сєвєродонецькому напрямку загарбники ведуть наступ у напрямку Кудряшівки та Сєвєродонецька, на Курахівському напрямку ведуться активні бойові дії в напрямку Олександрівки та Мар’їнки.

На Маріупольському напрямку основні зусилля окупантів зосереджені на блокуванні українських підрозділів в районі Азовсталі.