Благодійний фонд Сергія Притули спільно з активістом і громадським діячем Сергієм Стерненко за добу зібрали 352 мільйони гривень.

Про це пише “Главред”.

Як повідомив Стерненко у своєму Telegram-каналі, на частину від цих грошей будуть придбані дрони-камікадзе, а решту направлять на потреби ЗСУ.

“За цю добу ми з вами разом на мій банк і рахунки Сергія Притули зібрали 352 мільйони гривень! З цих коштів ми купуємо 50 дронів-камікадзе RAM II з наземними станціями на суму 100 мільйонів гривень. Але оскільки ми зібрали в рази більше, ніж планували, то залишається ще 252 мільйони. І вони також підуть на винищення російських окупантів”, – повідомив активіст.

Також він додав, що деталі повідомить пізніше, але пообіцяв, що “це точно викличе багато бавовни і масове вмирання бруднодупих”.

RAM II – це дрон, розроблений українськими підприємствами “Укроборонпром”, CDET, DeViRo, “Українська бронетехніка”, Spets Techno Export, його вперше представили в 2021 році на виставці озброєння “Зброя та безпека”. БПЛА належить до типу “камікадзе”, такі пристрої ведуть розвідку з повітря і знищують цілі, вибухаючи разом з ними після зіткнення.

RAM II запускають в небо за допомогою спеціальної катапульти, яку можна встановити на бронеавтомобіль “Новатор”. Швидкість розгортання комплексу складає всього 10 хвилин, після зльоту апарат рухається зі швидкістю до 70 км/год і вишукує ворожі об’єкти на землі за допомогою камер з десятикратним наближенням В радіусі до 30 км від місця запуску і протягом 55 хвилин.