ЗСУ отримують дані про дислокацію російських військ завдяки українським патріотам на тимчасово окупованих територіях і це дає змогу ефективно знищувати ворога.

Про це повідомив заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, пише “Українська правда”, на яку посилається “5 канал”.

У Громова журналісти поцікавилися, чому останнім часом українці спостерігають тенденцію збільшення втрат ворога в щоденних зведеннях Генштабу: раніше фігурувала цифра 150-200 знищених вояк, а зараз 500-600.

“З чим це пов’язано? Покращилася система обліку чи якісь інші причини?”, – поцікавилася журналістка.

“Це якісь інші причини”, – відповів бригадний генерал.

У відповіді на інше запитання представник Генштабу також додав, що “покращувати статистику” ЗСУ допомагають дані про дислокацію російських військ, які вони отримують від українських патріотів, котрі опинилися на тимчасово окупованих територіях.

“Свідомі українці, незалежно від того, де вони перебувають, чи в окупованому Криму, чи на території окупованої Херсонщини, Запорізької області, Донецької, Луганської та інших областей, свідомі громадяни надають дієву допомогу нашим Збройним силам. Це не буде таємницею, якщо я скажу, що завдяки їм ми маємо певні дані щодо розміщення російських окупаційних військ. Завдяки їм ми можемо коригувати в сторону збільшення от ті цифри (втрати ворога, –ред.), про які ми щойно казали… Ми намагаємось і будемо намагатись цю цифру збільшувати. Збройні сили роблять усе можливе й неможливе. Вірте нам”.