У Генштабі Збройних сил України заявили, що жінок в Україні ставитимуть на військовий облік лише за їхньої згоди.

Про це пише “Главред”.

Зазначається, що у Генштабі оцінили ситуацію та дійшли висновку, що станом на сьогодні у державі немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку. Про це йдеться у заяві, оприлюдненій у Facebook.

“Головним управлінням персоналу Генерального штабу Збройних сил України опрацьовано пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише за їхньою згодою. Також пропонується розпочати проведення заходів із включення жінок до військового обліку не раніше ніж через місяць після завершення особливого періоду в державі”, – йдеться у повідомленні.

В Україні з 1 жовтня військовий облік жінок стане обов’язковим. Згідно з наказом Міністерства оборони №35 від 7 лютого 2022, обов’язковому військовому обліку підлягають громадянки України віком від 18 до 60 років, придатні за станом здоров’я, професії яких відповідають переліку схожих військово-облікових спеціальностей.

Серед українок, яким потрібно буде ставати на військовий облік – медики, психологи, програмісти, перекладачі, журналісти, кухарі, хіміки, зв’язківці та ін.