Президент Володимир Зеленський просить голову Верховної Ради Андрія Парубія провести позачергове засідання, на якому розглянути два законопроекти.

Про це на брифінгу заявив радник президента Руслан Рябошапка.

“Перший – законопроект, який стосується розвантаження й унеможливлення блокування роботи Вищого антикорупційного суду України… Президент вимагає від парламенту зібратися якнайшвидше на позачергове засідання та ухвалити цей закон”, – сказав Рябошапка.

Ідеться по те, що за нинішнім законом антикорупційний суд повинен розглядати всі справи про корупцію. 38 суддів не зможуть впоратися з таким навантаженням. Зеленський пропонує передати антикорсуду лише топ-справи.

“Другий законопроект стосується незаконного збагачення…

Третій законопроект з’явився у порядку денному президента нещодавно… Президент звернувся до парламенту з пропозицією розглянути законопроект, який відтерміновуватиме застосування штрафних санкцій до громадян, які не встигнуть розмитнити автомобілі на єврономерах. Пропозиція – 90 днів відтермінування”, – сказав Рябошапка.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура закликали депутатів підтримати зміни до закону “Про Вищий антикорупційний суд”, запропоновані президентом Володимиром Зеленським.