Президент Володимир Зеленський очікує найближчими днями результатів переговорів між Україною та Росією щодо обміну ув’язненими.

Про це глава держави сказав, спілкуючись із журналістами на Міжнародному ветеранському та волонтерському форумі в Києві.

“Дайте мені виконати свою справу: я обіцяв народові України, що ми повернемо полонених, повернемо моряків, що ми припинимо війну. Я цим займаюсь особисто. Я не знаю, хто там що каже, хто чим займається. Дайте мені зробити мою справу. Ми чекаємо на результати крок за кроком. Перші результати повинні бути вже у найближчі дні. Не хочу загадувати”, – сказав Зеленський.

Протягом тижня правозахисники повідомляють, що українських політв’язнів звозять із місць відбування покарання у московське СІЗО “Лефортово”. Згодом російські ЗМІ почали писати про ймовірний обмін полоненими за формулою “33 на 33”. Попередньо називали дату обміну 28-29 серпня.

Сьогодні до Києва прибула уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова. За інформацією ЗМІ, український омбудсмен Людмила Денісова уже перебуває у Москві.