Спортивна інфраструктура міста потребує якісних змін. Тому активні та прогресивні кияни взяли ініціативу в свої руки та, завдяки громадському бюджету, реалізовують мрію багатьох молодих спортсменів.

“Ще 3 роки тому ми з командою визначили для себе проблему, з якою будемо боротися, – це спортивна інфраструктура, яка перебуває не в найкращому стані та  потребує покращення. Власне, проєкт в Солом’янському районі – це вже буде 7 поле, яке ми за 3 роки реалізували. Наша мета – відновити в столиці всі футбольні та баскетбольні майданчики”, – розповідає автор проєкту з облаштування комплексного спортивного майданчика біля будинку № 3-а по вул. Олексіївська Іван Лісовий.

Лідер команди зазначає, що на перших етапах підготовки було дуже багато труднощів з оформленням документів. Але головною перешкодою залишається голосування.

“Наше суспільство ще досі залишається доволі таки аморфним і його треба змушувати голосувати. Рідко хто заходить на сайт та обирає проєкт для голосування, бо їх там дуже багато. Тому тобі потрібно агітувати людей голосувати і це наразі найважче при такій кількості конкурентів”, – зазначає Іван.

Фото: скріншот

Наш герой є досвідченим автором проєктів громадського бюджету, тому з радістю дав важливі поради для молодих команд.

“По-перше, потрібно ґрунтовно підійти до підготовки кошторисної документації. Врахувати всі витрати, можливість подорожчання того чи іншого товару, тому що коли вже настане етап реалізації, може просто не вистачити запланованих коштів. По-друге, ґрунтовно підійти до вивчення земельної ділянки, її балансоутримувача та можливих комунікацій. По-третє, заздалегідь готуватися до етапу голосування. У вас має бути особиста напрацьована ком’юніті ще до подачі проєкту. Необхідно проводити інформаційну кампанію серед мешканців та шукати групу підтримки. Без міцної команди – це практично нереально…” – пояснює Іван Лісовий.

Також Іван закликає не забувати про те, що навіть після перемоги, найдовший та найвідповідальніший етап – це етап реалізації, де потрібен чіткий та постійний контроль робіт.

“Мабуть, усі автори проєктів погодяться зі мною, що сайт, на якому проходить голосування, потрібно якось підсилювати. Адже були випадки, коли система взагалі виходила з ладу на декілька днів… – зазначає Іван. – А взагалі, все йде прекрасно до одного моменту – поки ти не кажеш зайти в Приват24 і авторизуватися. На тебе дивляться, як на якогось афериста. Я вважаю, що Bank ID – це наше майбутнє і тому потрібно розширювати систему”, – розповів автор.

Наостанок лідер команди запропонував розширити інформаційну кампанію громадського бюджету, задля того, щоб люди знали більше про дану процедуру, довіряли системі та щиро хотіли допомагати рідному місту.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

На Солом’янці облаштують новий спортмайданчик в рамках Громадського бюджету

Підлітка, що стрибнув у Дніпро з даху поїзда метро, засудили до громадських робіт

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Ректора КНУ ім. Т.Шевченка підозрюють у розкраданні коштів — створено петицію з вимогою звільнити та притягнути до відповідальності

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

Показати ще

На Солом’янці в парку Супутник облаштують спортивні майданчики