Київською місцевою прокуратурою № 4 скеровано до суду обвинувальний акт відносно учасників злочинного угрупування, які шахрайським шляхом заволоділи грошовими коштами громадян на суму понад 1 млн 650 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Прокуратури міста Києва.

Зловмисники пропонували громадянам послуги з працевлаштування у країнах Європейського союзу. Проте, після отримання авансового платежу жодних дій, направлених на реальне працевлаштування не вчиняли, а через місяць припиняли свою роботу та переїжджали до іншого офісу, де розпочинали «роботу» заново.

«У травні 2019 року під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури слідчими СВ Дніпровського УП ГУНП у місті Києві та Департаментом боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми НП України, діяльність зазначеного «офісу» була припинена.

У кримінальному провадженні потерпілими визнано понад 150 громадян, яким заподіяно шкоди на суму понад 1 млн 650 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

За вчинене 5-ом учасникам зловмисної групи загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі обвинувальний акт проти зловмисників скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, Затримано злочинця, який нападав на літніх жінок у Голосіївському районі

Читайте також:

Вкрали 14 млн замість реконструкції парку Партизанської слави: зловмисників затримано

Затримано бойовика «ДНР», який стріляв у київських поліцейських (відео)