В Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України повідомили, що у ніч із 24 на 25 січня у Деснянському районі Києва поблизу одного із закладів відпочинку сталася стрілянина. В результаті раптово виниклого конфлікту вогнепальне поранення отримав 25-річний дільничний офіцер Деснянського УП. Стрільцем виявився командир розвідки незаконного збройного формування «ОПЛОТ».

«Встановлено, що в ніч з 24-го на 25-те січня 2020 року в одному із закладів відпочинку міста поза службою, у цивільному одязі, без зброї перебували дільничні офіцери поліції. До них підійшов невідомий та почав провокувати конфлікт, нецензурно лаючись, а потім запропонував продовжити з’ясовувати стосунки на вулиці. На відео з камери спостереження видно чоловіка, який, очікуючи на своїх опонентів, зарядив зброю», – йдеться в повідомленні.

Надалі зловмисник продовжив конфлікт лайкою, та, діставши з кишені пістолет, вистрелив в одного з поліцейських. Однак сталася осічка. Тоді нападник вистрелив у груди другому поліцейському. У момент, коли дільничний офіцер нахилився над пораненим колегою, стрілець приставив до його голови пістолет і знову натиснув на спусковий гачок. Але і цього разу зброя дала збій. Після цього зловмисник покинув місце події.

Як повідомляється, оперативники внутрішньої безпеки поліції спільно з іншими оперативними підрозділами НПУ встановили свідків події та зібрали відео з камер спостереження. Особу стрільця швидко встановили. Ним виявився 36-річний раніше неодноразово судимий за тяжкі злочини уродженець Донецької області.

Відповідно до інформації на сайті «Миротворець» чоловік проходив службу у незаконних збройних формуваннях так званої «ДНР», є командиром розвідки підрозділу «ОПЛОТ», брав участь у боях під Дебальцевим та Іловайськом.

Вже за кілька годин правоохоронці затримали злодія на одній з вулиць столиці. За місцем його проживання виявлено і вилучено куртку, в яку він був одягнений на момент злочину, та мобільний телефон.

Зазначається, що слідчі Деснянського управління поліції оголосили затриманому про підозру та до обрання запобіжного заходу його затримано. Окрім того, наразі він перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів.

 

Нагадаємо, На Печерську сталася бійка зі стріляниною, є постраждалі

Читайте також:

Стріла пробила руку наскрізь: на Київщині в чиновницю влучили з арбалета

Вночі невідомі у масках стріляли по кіоскам на ринку Троєщина

Популярні новини зараз

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Автобус впав у прірву на Київщині – є загиблі, на місці ДТП працює поліція

Дві третини прав ТРЦ Ocean Plaza перейшли у власність держави

Показати ще