Підстав говорити про наступ окупаційних військ Росії на Куп’янськ наразі немає. Куп’янський напрямок залишається гарячим, проте ЗСУ тримають свої позиції і мають у своєму розпорядженні достатні сили і засоби, щоб відбивати атаки окупантів.

Про це заявив керівник Харківської обласної Військової адміністрації Олег Синєгубов, пише “Главред”.

У своєму Telegram-каналі він повідомив про те, що російська армія, як і раніше, виношує плани щодо окупації Харківської області. Українські війська посилюють лінії оборони і будують фортифікаційні споруди.

“Куп’янськ на сьогодні – дійсно гарячий напрямок. Так, лінія фронту після успішного контрнаступу ЗСУ змістилася. Тому ми не зупиняємося у будівництві фортифікайних споруд, лінії оборони посилюються. Адже прекрасно розуміємо, що своїх планів росіяни щодо Харківщини не змінили”, – пояснив ситуацію чиновник.

За його словами, про наступ військ РФ на Куп’янськ наразі мови не йде. ЗСУ тримають позиції, є сили і засоби стримати ворога на цьому та інших напрямках.

“Повірте, наші ЗСУ тримають позиції, триває контрбатарейна боротьба. Про наступ росіян на Куп’янськ і мови йти не може. У нас достатньо сил та засобів на цьому та на інших напрямках, щоб відбивати ворога”, – додав глава ОВА.

Також він сказав, що російські окупанти продовжують воювати шляхом терору. Влада продовжує проводити добровільну евакуацію жителів Куп’янського району.

“Разом з тим, ми розуміємо, що, на жаль, страждають мирні жителі і цивільна інфраструктура. Бо, як і раніше, російська армія “воює” шляхом терору. Ми продовжуємо добровільну евакуацію жителів за цим напрямком”, – підкреслив Олег Синєгубов.