Із 18 березня в Києві заборонено роботу підприємств ринкової мережі будь-якої форми власності та підпорядкування.

В окремому дорученні заступника голови КМДА Володимира Слончака йдеться про те, що Департамент промисловості та розвитку підприємництва та районні держадміністрації спільно з Національною поліцією України забезпечать моніторинг ринкової мережі столиці для недопущення несанкціонованої роботи. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Так, порушників каратимуть відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України (штраф до 100 неоподаткованих мінімумів, арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років).

«Я розумію, що навіть кілька тижнів простою – це великі втрати для людей, які годують всю сім’ю своєю працею на ринку чи магазинчику. Однак, на жаль, сьогодні в такій ситуації живе увесь світ. І закриття місць, де люди можуть перетинатися, – це частина тих заходів, які допоможуть багатьом зберегти своє здоров’я та життя. Тому я підписав окреме доручення, яке передбачає перевірку і моніторинг спільно з підрозділами Національної поліції України несанкціонованої роботи ринків. І в разі виявлення таких фактів буде вжито заходів відповідно до статті 325 Кримінального кодексу України. А саме: порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням», – повідомив заступник голови КМДА.

За словами Володимира Слончака, заборона роботи підприємств ринкової мережі будь-якої форми власності та підпорядкування триватиме з 18 березня приблизно до 3 квітня 2020 року.

«Також я звертаюся до підприємців міста Києва із проханням не чекати приїзду служб, а закрити свої магазини, кіоски, МАФи, місця на ринках уже сьогодні. Ви люди з високою відповідальністю, тому вірю, що ви з усією людяністю поставитеся до своїх підлеглих і, зокрема, не будете наражати також і їх на небезпеку. Зараз дуже важливо ввійти в цю боротьбу солідарно з усім світом», – зазначив Володимир Слончак.

У пресслужбі нагадали, що згідно з рішенням Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій тимчасово припинено роботу «Бессарабського ринку», «Володимирського ринку», «Житнього ринку».

Також в столиці не дозволяється проведення сезонних та традиційних сільськогосподарських ярмарків. Обмеження стосуються суб’єктів господарювання, із якими було укладено договори щодо розміщення об’єктів сезонної та дрібнороздрібної торгівельної мережі, а це – купави та пересувні трейлери.

Також було максимально обмежено роботу всіх торгівельних закладів, окрім продуктових магазинів та аптек.

Нагадаємо, Не применшуйте загрозу: Кличко закликав киян сидіти вдома (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Маршрутки замість метро: який наземний транспорт Києва дублює підземку

Популярні новини зараз

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Водопілля у столиці цьогорічний оновило рекордний рівень — КМВА

Ректора КНУ ім. Т.Шевченка підозрюють у розкраданні коштів — створено петицію з вимогою звільнити та притягнути до відповідальності

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

Показати ще

В столичні маршрутки і тролейбуси не пускатимуть без масок: КМДА