Коли Володимир Зеленський, який під час відвідання кав’ярні у Хмельницькому порушив чинні правила карантину, погодився заплатити адмінштраф, він, напевно, знав, що все йому зійде з рук. Хмельницький суд мав розглянути справу про адміністративне порушення президента сьогодні, 19 червня, але слухання не відбулося. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на hromadske.

Суддя Хмельницького міськсуду Андрій Місінкевич не став розглядати справу, а звернувся до Верховного суду за роз’ясненням: чи можна накладати на президента адміністративні штрафи, якщо він, як перша особа держави, є недоторканим.

Щодо інших фігурантів, які разом з Зеленським пили каву у Хмельницькому,  в суді не було сказано ні слова.

штраф

Нагадаємо, 3 червня команда президента відвідала місто Хмельницький, де відвідала кав’ярню, хоча за вимогами карантину, пити каву всередині закладу у місті було заборонено. До того ж, всі супроводжувачі голови держави перебували у приміщенні кав’ярні без масок і сиділи за столиком, не дотримуючись “соціальної дистанції”. За таке порушення передбачено від 17 до 34 тисяч гривень штрафу. Пізніше президент погодився його сплатити.

Нагадаємо, Олену Зеленську госпіталізували до лікарні через коронавірус.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Зеленський хотів заразитись коронавірусом, але вирішив цього не робити (відео)

Дякую, що не причетний до хаосу в країні: Богдан відповів Зеленському

Справа Шеремета: Зеленський поклав відповідальність на Авакова