“Інватаксі для дітей з інвалідністю” планують з вересня запустити у столиці. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Для початку це буде пілотний проєкт для 170 дітей з інвалідністю, які потребують постійної реабілітації та повинні пересуватися містом. Якщо проєкт доведе свою ефективність, то “Інватаксі” стане доступним для усіх осіб з інвалідністю, адже щороку потреба у подібному соціальному транспорті зростає.

“Ми розуміємо, що транспортувати дітей з інвалідністю у звичайному громадському транспорті не найлегше заняття. Для таких завдань у нас вже працює соціальний транспорт, який обладнаний для перевезень людей на кріслах колісних та осіб, що супроводжують. Але Київ поки що покривається не повністю, адже близько 8 тис. осіб з інвалідністю потребують спеціалізованого транспортного перевезення. “Інватаксі” збільшить кількість транспортних засобів та дозволить здійснювати більше перевезень і повністю покрити потребу”, – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Нагадаємо, що МОЗ розробило правила, за якими діти мають навчатися з 1 вересня (інфографіка)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Під Києвом обвалився будинок: з-під завалів діставали пенсіонера та дитину

Млинці з сюрпризом: киянка отруїла сусідів з маленькими дітьми

Три випадки сказу у Борисполі: епідеміологи міста б’ють на сполох