Про це під час селекторної наради заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформація появилась на сайті пресслужби МВС, передає сайт Хрещатик.News.

«З 21 жовтня по 1 листопада МВС переводиться на посилений варіант несення служби. В повному обсязі розгортається система управління: центральних та регіональних управлінь Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС та ДПСУ. Необхідно налагодити обмін інформацією на рівні головних управлінь Нацполіції, центрального офісу Нацполіції. Особлива увага на переміщення всіх груп», – заявив Сергій Яровий.

Яровий наголосив, що чергові частини необхідно перевести у режим чергування, провести інструктажі та забезпечити засобами захисту.

«Також до 23 жовтня авіація МВС повинна бути передислокована до місць базування та переведена у режим чергування. Крім того, здійснити відрядження підрозділів навчальних закладів, Нацполіції та Нацгвардії до місць несення служби, провести детальні інструктажі. Весь особовий склад повинен бути забезпечений всіма необхідними індивідуальними засобами захисту», – сказав сказав перший заступник міністра.

Посадовець повідомив, що вже сьогодні правоохоронці приступили до виконання завдань. Під охорону вже взято 1340 територіальних виборчих комісій, до чергування залучили 2729 поліцейських.

«Вже завтра, 22 жовтня, беремо під охорону дільничі виборчі комісії. Крім того, поліція продовжує роботу по документуванню правопорушень на всіх етапах виборчого процесу. Усього ж із 5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 6 185 заяв та повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. За результатами їх розгляду складено 1 436 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень та розпочато 475 кримінальних проваджень», – сказав він.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров додав, що в регіонах створені оперативні резерви для реагування на виклики та загрози, які можливі під час проведення виборів.

За його словами, до підтримання порядку залучать авіацію – літаки та гелікоптери МВС.

«Щоб підвищити ефективність реалізації формування резервів, і безпосереднього реагування у рамках виборчої кампанії планується залучати нашу авіацію. Ми плануємо залучати всі наявні сили та засоби авіації системи МВС – літаки та гелікоптери. Наявність гелікоптерів дозволить реагувати на протиправну діяльність у найвіддаленіших точках, де немає посадкових смуг», – сказав Сергій Гончаров.

Нагадаємо,  Степанов розповів про надзвичайні заходи безпеки на виборах

Читайте також:

Під київським судом заборонену книгу про Стуса читали при свічках (фото, відео)

Жінка на електросамокаті з двома дітьми ганяла між автівками (фото)

Популярні новини зараз

Рівень води у Дніпрі знизився на понад 120 см, водопілля відступає — КМВА скасували І рівень небезпеки

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Кагарличчиною пройшов буревій, які повиривав дерева, поламав лінії електропередач, позривав дахи

Показати ще