Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час брифінгу 21 жовтня поінформував про основні протиепідемічні правила та заходи на дільницях під час проведення місцевих виборів 25 жовтня, передає сайт Хрещатик.News.

Міністр зазначив, що у неділю 25 жовтня на дільниці прийдуть мільйони українців, а у коронавірусу немає вихідного дня.

Він розповів, яких правил мають дотримуватись на дільницях члени виборчкомів та виборці.

“Перед початком голова окружної комісії повинен визначити відповідальну особу, яка буде перед входом у приміщення проводити опитування виборців щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. Це стосується усіх осіб, які приходять для голосування. У членів окружної або дільничної комісії також буде опитування. Будь-яка людина з ознаками респіраторного захворювання або підвищеною температурою, вищою за 37,2, повинна покинути приміщення і звернутися до лікаря”, – сказав Степанов.

Міністр наголосив, що під час підготовки до виборів масові заходи, на території яких розташовані виборчі комісії, обмежуються.

Заходи та правила на дільницях під час виборів 25 жовтня:

  • На вході до приміщення виборчої комісії обов’язково мають бути обладнані місця зі спиртовмісними дезінфекційними засобами для рук.
  • Розміщуються інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів.
  • Біля входу до приміщення для голосування наноситься розмітка, що вказує на необхідність дотримання фізичної дистанції не менше, ніж метр-півтора, щоб люди не підходили близько один до одного.
  • За можливості треба забезпечити окремий вхід та вихід із приміщення для голосування – щоб розвести потоки людей, щоб вони не перетиналися.
  • Важливо якомога менше мати контактів людей, особливо у закритих приміщеннях.
  • Кількість людей у приміщенні виборчої дільниці – не більше трьох людей біля одного столу, де видаються виборчі бюлетені.
  • Важливо, щоб усі місця у приміщення для голосування – всі поверхні: столи, стільці – мали можливість проведення дезінфекції, тобто не мали тканини.

Нагадаємо,  Максим Степанов розповів про найгірший сценарій розвитку пандемії в Україні

Читайте також:

Під київським судом заборонену книгу про Стуса читали при свічках (фото, відео)

Численні рани голови та обличчя, струс, перелом кісток: у київській лікарні лікаря вдарили металевим стільцем по голові (фото)