20 жовтня Максим Степанов під час свого виступу у Верховній Раді розповів про найгірший сценарій розвитку пандемії в Україні,  передає сайт Хрещатик.News.

Він повідомив про чотири рівня коронавірусної небезпеки, зазначивши, що зараз Україна знаходиться на першому рівні, коли за добу фіксується 5-6 тисяч нових хворих.

Як повідомив міністр, коли в країні настане третій рівень коронавірусной небезпеки, а це – 11-15 тисяч випадків зараження на ковід за добу та заповненість лікарень на 80%, в Україні будуть введені нові обмеження та організована робота польових шпиталів.

При найбільш небезпечному, четвертому рівні пандемії, коли будуть фіксувати до 20 тис хворих за добу, а запас ліжок для хворих буде вичерпаний, за словами Степанова прийдеться застосовувати медичне сортування та вирішувати, кому надавати медичну допомогу в лікарні, а кому – ні.

“Четвертий рівень – це коли ресурси системи охорони здоров’я вичерпані. Це коли щоденна кількість випадків буде близько 20 тисяч хворих на добу. Тут ми будемо змушені запроваджувати активації протоколу медичного сортування з пріоритетом надання допомоги”, – сказав міністр.

Він додав, що впевнений у тому, що ніхто не хоче, щоб настав 3 або 4 рівень розвитку пандемії.

Нагадаємо, в Україні зафіксований антирекорд з кількості померлих за добу

Читайте також:

Синоптик розповів, якою буде погода в Україні в листопаді

Ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність: Зеленський