У перший рейс дізель-поїзд відправили голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов та перший заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович. У складі поїзда 3 вагони — це 170 місць для сидіння, а з урахуванням стоячих пасажирів — 470 місць. Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

Як зазначив голова правління, «Укрзалізниця» виконала завдання по задоволенню чималого попиту пасажирів на перевезення до міжнародного аеропорту.

«Сьогодні співпали дві важливі події: ми зустріли мільйонного пасажира Kyiv Boryspil Express та запустили новий дизель-поїзд в аеропорт Бориспіль. На наші експреси чималий попит, особливо у пікові години, коли не вистачає місць навіть у здвоєних поїздах.
Перед нами стояло завдання – задовольнити шалений попит пасажирів на залізничні перевезення до найбільшого в Україні аеропорту в піковий час навантаження.

Певен, що ми впорались із поставленою нам задачею», – йдеться в повідомленні.

Євген Кравцов повідомив, що новий дизель-поїзд може перевозити за один рейс до 470 пасажирів, має три секції та максимально комфортний. Інклюзивний і екологічний (проєктування згідно з європейськими нормами).

«Це перший поїзд у такій комплектації, ми його перевіримо в роботі та приймемо рішення щодо подальшої закупівлі таких експресів», – зазначив очільник «Укрзалізниці».

Також Кравцов додав, що наразі вивчаються можливості електрифікації ділянки до самого аеропорту, тоді можна буде запустити електропоїзди. В такому разі такі дизель-поїзди будуть використовувати для перевезень в регіонах.

Нагадаємо, В нічний час з аеропорту Бориспіль до Києва курсуватиме додатковий поїзд

Читайте також:

Сучасні вокзали з кафе і готелями, нові вагони і робочі місця: повне перезавантаження Укрзалізниці

З грудня курсуватиме новий потяг Київ – Херсон – Миколаїв