Віктор Ляшко пояснив, за яких умов МОЗ посилить карантин в Україні. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Головний санітарний лікар продемонстрував графік поширення коронавірусної інфекції в країні та повідомив, що у разі погіршення ситуації з поширенням Сovid-19, карантин доведеться посилювати в деяких регіонах України вже з 22 червня.

«Графік показує, при якому сценарії і як буде впроваджуватися адаптивний карантин на території країни. Ми не говоримо, що вже через два тижні ми будемо закривати країну на карантин. Цей графік показує, що в деяких областях нашої країни жорсткий карантин може бути введений з 22 червня. Динаміка зростання може це показати», – сказав Ляшко.

Разом з тим, за словами Ляшка, існує висока ймовірність, що Україна зможе пройти літо без карантину за умови дотримання санітарних норм.

«Ймовірність, що влітку ми можемо пройти без карантину, також досить висока. Ми можемо 3-4 місяці прожити без карантину. Головне – дотримуватися санітарних норм і м’яко виходити з карантину. Якщо цього не робити, ми можемо запускати вже певні області в карантин, в тому числі і жорсткий карантин», – сказав Ляшко.

Нагадаємо, Україна б`є антирекорд: за добу на COVID захворіло 829 людей, в Києві – 58

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Карантин подовжили до кінця липня, проте не надто суворий: Шмигаль

Кабмін планує посилити штрафи за відсутність маски у транспорті