Про це заявив Денис Шмигаль на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, інформує Хрещатик.News

Прем’єр-міністр вважає, що через недбале ставлення українців до вимог безпеки складно утримати епідеміологічну ситуацію під контролем. Тому Кабмін зобов’язаний посилити відповідальність за порушення маскового режиму, а поліція каратиме штрафами тих, хто відмовляється носити маску у закритих приміщеннях і, особливо, у транспорті.

За словами прем’єр-міністра, Уряд готовий піти на поступки щодо носіння масок на вулиці, проте у приміщення вони ще довго будуть актуальними. Раніше Денис Шмигаль наголошував, що в умовах адаптивного карантину країні доведеться жити щонайменше 2 роки.

«Поки що ми бачимо незначне, але зростання кількості підтверджених хворих. Для того, щоб не допустити в певний момент експонентного зростання захворілих та перевантаження медичних закладів, треба діяти зараз», – зазначив Денис Шмигаль, покладаючи відповідальність на голів ОДА.

Нагадаємо, Шмигаль обіцяв повернути суворий карантин, якщо в країні зростатиме захворюваність.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Кінотеатри не відкриють, скасують пробне ЗНО: МОЗ не дозволяє пом’якшувати карантин

Київ збирається посилювати карантин: радник Кличка

Контроль і штрафи: за дотриманням карантину в Києві слідкують мобільні групи