Кабінет Міністрів України затвердив оновлене Положення про Державну соціальну службу України. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

«Професійній Державній соціальній службі бути!

Сьогодні Уряд затвердив оновлене Положення про Державну соціальну службу України, чим дав фактичний старт її роботі», – наголосила Міністр.

Соколовська пояснила, що держсоцслужба буде допомагати Міністерству аналізувати перерозподіл бюджетних коштів на соціальні програми та виплати.

«Державна соціальна служба – це орган влади, який буде сфокусований на допомозі Міністерству аналізувати на ризико-орієнтованих підходах 293 млрд гривень бюджету – коштів платників податків, що перерозподіляє міністерство на соціальні програми та виплати.

Служба стане цивілізованим та прогресивним інструментом для того, щоб всі буди переконані, що допомогу отримують ті, хто потребують і що кошти соціальної сфери не є предметом для шахрайства та маніпуляцій.

Очікується, що це дозволить перевіряти місцеві органи соціального захисту населення, які призначають людям державні виплати та виявляти порушення як з боку посадових осіб, так і отримувачів», – повідомила Соколовська.

Міністр зазначила, що Державна соціальна служба запрацює у 2020 році, а виявлені кошти підуть на підтримку малозабезпечених.

«За ефективної роботи Державної соціальної служби мова йтиметься про сотні мільйонів грн у рік! Всі ці гроші будуть перерозподілені на тих, хто потребує», – підкреслила Міністр.

Нагадаємо, Кошти на реабілітацію для людей з інвалідністю є: Мінсоцполітики

Читайте також:

У столиці працюватимуть 200 магазинів соціального хліба: КМДА

Для киян зросла допомога з безробіття

Популярні новини зараз

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

У Києві з 9 грудня не ходитиме метро з Теремків до Деміївської — попередньо найближчі 6 місяців

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще