У Європейській комісії нагадали, що підтримка, яку ЄС надає Україні, зав’язана на її зобов’язаннях.

Не стали коментувати публікацію стенограми телефонної розмови між президентами України і США пише “Європейська правда”.

“Наша підтримка міцно зав’язана на зобов’язанні України продовжувати шлях реформ, тож, звичайно, ми дуже уважно стежимо за реформами, які проводить Україна”, – сказав представник комісії.

“Підтримка Європейським Союзом України є безпрецедентною. За останні 5 років ми виділили для України найбільший пакет підтримки в історії ЄС.

“Євросоюз разом з європейськими фінансовими інституціями мобілізував більш ніж 15 млрд грантів та запозичень на підтримку реформ, висунувши жорсткою умовою продовжувати прогрес”, – зазначив представник ЄК.

У Єврокомісії не стали відповідати на питання, чи шукатимуть роз’яснень від Зеленського за його критичні заяви про недостатню підтримку України Європейським союзом.

Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським, через яку в США розпочали процедуру імпічменту американського лідера.

У розмові Трамп критикував Німеччину, заявляючи, що вона нічого не робить для України, а Володимир Зеленський з ним погоджувався. Зеленський також критикував Париж і Берлін за недостатні санкції щодо Росії.