Вчора в центрі Києві пройшов концерт з кричущою назвою “Повторимо Коліївщину”, який влаштувала група “Закрите суспільство і його друзі”. Під час свого “виступу” вони виконали пісню зі словами “Арсен ти Аваков, захистить нас від Сороса, Мокшанцев, п @ д @ расової та ж @ дов”, а після соліст показав нацистське вітання. Присутні на концерті люди сприйняли це зі схваленням.

Про це пише APnews .

У зв’язку зі трапилося Об’єднана єврейська громада України (ОЄГУ) заявила, що буде писати заяву в поліцію, так як концерт є проявом антисемітизму і розпалюванням міжнаціональної ворожнечі.

У ОЄОУ підкреслили, що подібне дійство в центрі столиці є нічим іншим як закликом до вбивства євреїв. Адже під час Коліївщини на Правобережній Україні гайдамаки вбили тисячі євреїв.

“Під час Коліївщини тільки в Умані гайдамаки знищили понад 10 тисяч євреїв. Таким чином, зафіксований заклик до вбивства євреїв, що є проявом антисемітизму і розпалюванням міжнаціональної ворожнечі”, – йдеться в повідомленні.

Додамо, сам колишній міністр МВС Арсен Аваков, чиє ім’я звучало в пісні скандальної групи, в коментарі журналістам “Країни”, повідомив, що “люди хайп на те, на чому не можна хайповать”, зазначивши, як багато “дурнів і безумців”.