Про це розповів мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції 16 квітня, повідомляє сайт Хрещатик.news.

Так, відсьогодні, 16 квітня, посилено контроль на в’їздах у столицю. Водіям та пасажирам транспорту на основних в’їздах до Києва виміряють температуру.

«Ми встановили 9 пропускних пунктів, де всі авто, що прямують у місто, перевірятимуть медики та правоохоронці. Такі суворі обмеження зумовлені тим, що, за прогнозами медиків, після свят може відбутися різке збільшення кількості хворих на коронавірус. Щоб упередити такий сценарій, щоб не допустити колапсу в лікарнях, ми запроваджуємо такі обмежувальні заходи. Я звертаюся, зокрема, до керівників підприємств, до роботодавців: у найближчі кілька днів максимально забезпечити дистанційну роботу працівників», – наголосив Віталій Кличко.

За словами мера, під час Великодніх свят правоохоронці столиці нестимуть посилену службу. Особливо контролюватимуть дотримання мешканцями Києва правил обмежень у публічних місцях, парках та скверах, а також біля храмів.

Кличко повідомив, що за час обмежень у Києві поліція склала вже майже 900 протоколів щодо порушників карантину. Він вкотре звернувся до киян та всіх українців: «не їдьте без нагальної потреби нікуди на свята. Не йдіть до церкви, не гуляйте в парках! Це – ваша безпека і ваше життя!».

Нагадаємо, 16 квітня відбувся брифінг Кличка (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Медмістечко не приймає нових пацієнтів: Кличко

Я нікого покривати не буду: Кличко прокоментував ситуацію щодо Поворозника