Мер столиці Віталій Кличко під онлайн прес-конференції 15 квітня заявив, що розслідування справи щодо першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника має бути відкритим та публічним – суспільство повинне отримати відповіді на всі питання. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Він нагадав, що вчора, 14 квітня, в кабінеті Миколи Поворозника проводили обшуки представники СБУ та поліції.

За словами мера, ця резонансна тема сколихнула не тільки суспільство, але його та він наполягає на тому, щоби НАБУ розслідувало цю справу: «хтось повинен сісти – або корумпований чиновник, або ті – хто фабрикував цю справу!»

Мер столиці заявив, що не покриватиме чиновника, якщо той винен, але треба розібратись чи ні маніпуляції це для дискредитування міської влади. Тому наголошує на відкритому та публічному розслідуванні справи.

«Щодо резонансної теми, що вчора ввечері сколихнула ЗМІ. Та й мене теж сколихнула. Щодо того, що першого заступника голови КМДА Миколу Поворозника нібито спіймали на хабарі та затримали. Вчора в його кабінеті представники СБУ та Нацполіції проводили невідкладні слідчі дії. Я завжди говорив і попереджаю всіх чиновників: якщо слабкі до грошей і не розумієте своєї відповідальності, – краще тут не працювати. Головні принципи, за якими люди обирають владу, і за якими я став мером, – нульова толерантність до корупції та справедливість. І, якщо чиновник винен, – має відповідати за законом! Тут без варіантів. Я нікого не покривав і покривати не буду! Але. Якщо це чиїсь маніпуляції і політичні ігри, щоб дискредитувати міську владу, то однозначно повинні відповідати ті, хто за цим стоїть! Я цю справу доведу до кінця! І вимагаю – аби не було політичної заангажованості правоохоронців – відкритого і публічного розслідування цієї справи!», – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що перший заступник голови КМДА – чиновник високого рангу. І, згідно законодавства, такі справи – підслідність НАБУ.

«Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу і дати відповіді на питання, що хвилюють суспільство. Ми всі чекаємо об’єктивного і справедливого розслідування, яке розставить усі крапки над І. Та відповідальності винних за законом. Хтось повинен сісти – або корумпований чиновник, або ті – хто фабрикував цю справу!», – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Миколу Поворозника підозрюють у хабарі: обшуки тривають

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Хабарів не брав: заступник голови КМДА Поворозник заперечує провину

За отримання хабара судитимуть ревізора-інспектора Київщини