Лідера білоруської опозиції Марію Колесникову затримали на кордоні з Україною. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на Telegram-канал PavlovskyNEWS.

У державній митній службі повідомили про те, що український кордон перетнули соратники Колесникової: Антон Родненков та Іван Кравцов. А опозиціонерка Марія Колесникова була затримана прикордонниками.

Представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський, повідомив TUT.BY, що скоріш за все, Марію Колесникову випхнули з транспортного засобу: “Після оформлення транспортний засіб – BMW – Родненкова, Колесникової та Кравцова рухався в напрямку держкордону від пункту пропуску. Побачивши військовослужбовця органів прикордонної служби, авто різко прискорилося, створило загрозу життю військовослужбовця. І транспортний засіб покинуло територію Білорусі. При цьому Колесникова виявилася поза транспортним засобом, мабуть, її з транспортного засобу випхали, по крайній мірі, так це зараз представляється, наскільки можу судити я”.

Як повідомляє Белсат, секретар Держприкордонслужби України Андрій Демченко повідомив, що Колесникова на українські пункти пропуску не прибувала: “В українські пункти пропуску прибули двоє громадян Білорусі — Кравцов і Родненков. Колесникова в українські пункти пропуску для проходження прикордонного контролю не прибувала”.

На ситуацію відреагував заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, на своїй сторінці у Facebook він написав: “Це було насильницьке видворення з рідної країни з ціллю компрометації білоруської опозиції. Щоби представити все так, що лідери опозиції кидають напризволяще сотні тисяч протестуючих проти режиму Лукашенко і втікають до затишної України. Марію Колесникову не вдалося видворити з Білорусі, через те, що ця смілива жінка зробила дії по унеможливленню її переміщення через кордон. Вона залишилася на території Республіки Білорусь. Всю відповідальність за її життя та здоров’я несе персонально Олександр Лукашенко”.

Отже, скоріш за все, Колесникова сама вистрибнула з машини на кордоні.

Нагадаємо, Білоруську опозиціонерку Марію Колесникову викрали у Мінську 

Читайте також:

На Оболонській набережній намалювали величезний прапор Білорусі (фото)

Розбризкали сльозогінний газ: вночі в столиці напали на DZIDZIO

Відпочинок для мільйонерів: де проводить відпустку заступник Офісу президента Тимошенко