Голова кримської проектно-освітньої платформи Q-Hub Еміль Ібрагімов в інтерв’ю Радіо НВ розповів, що вибухало у Джанкої 16 листопада.

Про це повідомляє НВ.

«З місцевих джерел ми знаємо, що були вибухи — десь шість, хтось писав про вісім „хлопків“ у східній частині міста Джанкой. Як відомо, це були удари по аеродрому Джанкой. Через 40 хвилин були удари, можливо, по трансформаторах або енергетичній інфраструктурі, після чого в деяких районах міста зникло світло», — розповів Ібрагімов Радіо НВ.

Він додав, що місцеві ЗМІ писали про нібито незначні пошкодження інфраструктури та військовий аеродром у Джанкої.

«Відомо, що на цьому аеродромі дислокується 39-й вертолітний полк. Крім того, там дислокується 27-ма змішана авіаційна дивізія 4 командування ВПС і ППО Південного військового округу, три авіаційні ескадрильї. Серед них такі гелікоптери, як Мі-8, Мі-35М, Мі-28 і Ка-52», — розповів голова кримської проектно-освітньої платформи Q-Hub.

Ібрагімов зазначив, що пошкодження ворожої техніки на аеродромі можна оцінювати за супутниковими знімками — «навіть через Google Maps».

«Я бачу на супутникових знімках щонайменше три сліди від пошкоджених гелікоптерів, пошкодження однієї з баз і ще одна будівля, але я не знаю, що саме в тій будівлі [розташовано] і чому вона важлива. Це вже має сказати експерт з військової авіації. Але на супутникових знімках чітко видно удари і пошкоджений гелікоптер. На одному видно сліди від гелікоптера. Видно частину гвинтокрила, який ще не прибрали з цього, так би мовити, гелікоптерного паркінгу. Все це видно на супутникових знімках», — зазначив він.

В ніч на 17 листопада з’явилися повідомлення про вибухи у Джанкої. Зокрема, повідомлялося про удар по російському військовому аеродрому та перебої з електропостачанням.