З’явилося оперативне зведення Генерального штабу Збройних сил України про стан справ на фронті на момент 12:00 1 березня.

Радяче повідомлення опублікували на офіційній Facebook-сторінці Генерального штабу ЗСУ, пише “Апостроф”.

Так, за словами військового керівництва ЗСУ, колони ворожої бронетехніки уповільнили темпи свого наступу. На території України у них спостерігаються значні труднощі із забезпеченням припасами та провізією. Багатьом окупантам не вистачає пального та боєприпасів.

Не зумівши захопити Харків та Чернігів, окупанти здійснили обстріл житлових кварталів цих міст.

Крім цього, війська РФ продовжують тримати в оточенні українські міста Суми, Лебедін та Охтирка.

“Противник здійснює перегрупування з метою продовження наступу у напрямку Києва”, – повідомляють у Генштабі.

На Донеччині сили Росії так званої “ДНР” роблять безуспішні спроби захоплення Маріуполя. Таким чином, вони не досягли мети вийти до адміністративних кордонів Донецької та Луганської областей України, щоб продовжити наступ на Миколаїв.

Повідомляється також про численні випадки мародерства з боку російських окупантів та підконтрольних ним терористів. Зокрема таке було помічено у Гостомелі, Бучі та Новій Басані.

“Незважаючи на те, що Російська Федерація є державою-учасницею Женевських конвенцій про захист жертв війни, її збройні сили та терористичні угруповання, які вона підтримує, продовжують систематично і зухвало порушувати норми Міжнародного гуманітарного права в Україні”, – наголосили в Генштабі ЗСУ.

Станом на 12.00 01.03.2022 орієнтовні втрати озброєння та військової техніки противника ЗС РФ склали: літаків – 29 од., вертольотів – 29 од., танків – 198 од., ББМ – 846 од., арт. систем – 77, засобів ППО – 7 од., РСЗВ – 24 од., БПЛА – 3 од., АТТ – 305 од., цистерн із ПММ – 60 кораблів, катерів – 2.