Керівник держпідприємства та керівник товариства підозрюються у розкраданні 20 млн державних коштів під час ремонту тенісних кортів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

«Офісом Генерального прокурора та Головним слідчим управлінням Національної поліції України повідомлено про підозру колишньому директору одного з державних підприємств і директору товариства у заволодінні державними коштами шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Як встановили слідчі, директор стадіону у змові з директором ТОВ підробили документи та завдали збитків державі на понад 20 млн гривень.

«За даними слідства, директор одного з ТОВ за попередньою змовою з на той час керівником ДП «Центральна учбово-тренувальна база по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон» під час капітального ремонту будівель та тенісних кортів з метою створення Національного тенісного центру на базі держпідприємства, підробили акти приймання виконаних будівельних робіт, довідку про їх вартість та витрати. За документами були виконані всі роботи, за що підрядник одержав повний об’єм фінансування, однак насправді об’єкт був не завершений. Внаслідок таких дій державі завдано збитків на суму понад 20 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії та вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо,  посадовця МОН судитимуть за 300 тис грн хабаря

Читайте також:

5 справ, які обов`язково треба зробити в магічний день осіннього рівнодення

Осінь взяла паузу: в Україні увесь тиждень буде тепло та сонячно

Те, що ви робите – просто треш: Степанов розкритикував багатолюдний концерт в Хортиці