Мер Києва Віталій Кличко прокоментував інформацію, поширену в ЗМІ та соцмережах щодо розпорядження готувати палати для окремих осіб у випадку їх захворювання на коронавірусну інфекцію. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

За словами Кличка розпорядження було зроблене на виконання наказу.

«Скажу одне: воно було зроблене на виконання наказів Державної служби охорони, МОЗ і зверненні на їх підставі Державного управління справами при Президенті. Документи з грифом «для службового користування». В них ідеться про підготовленість закладів охорони здоров’я до медико-санітарного забезпечення осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. Ці документи з грифом «для службового користування», – сказав Віталій Кличко.

Кличко пояснив, що, на випадок захворювання, перші особи держави повинні мати певні умови лікування, окремі палати і щоб поряд знаходилася охорона, додавши що подібна практика існувала завжди і не тільки в Україні.

Також мер наголосив, що розмовляв із Володимиром Зеленським, який налаштований скасувати накази з гори.

«Така практика завжди була. І не тільки в Україні. Але… Я розмовляв вчора з Президентом Володимиром Зеленським. І він готовий, і налаштований скасувати накази, про які йдеться і які ми зобов’язані виконувати. Сподіваюся, це відбудеться. І ми будемо за це вдячні!» – сказав мер Києва.

Віталій Кличко прокоментував чутки стосовно Олександрівської лікарні та VIP-клієнтів.

За словами мера, Олександрівська лікарня сьогодні переважно обслуговує всіх хворих чи людей з підозрою на коронавірус. В ситуації, якщо кількість хворих буде більшою, їх розміщатимуть і в других, підготовлених для цього та визначених  лікарнях Києва. Він нагадав, що в столиці 7 лікарень для прийому хворих, включно з Олександрівською.

Мер Києва Віталій Кличко розповів, що відвідав Олександрівську лікарню та запевнив, що VIP-палат для депутатів та інших чиновників в ній немає.

«Я сьогодні вранці був в Олександрівській лікарні. Перевірив особисто і відзняв на телефон невеликий репортаж звідти, покажу вам його сьогодні», – зазначив мер столиці.

Нагадаємо, Резонансні події в Києві: онлайн-брифінг Віталія Кличка (наживо)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Поліцейський забезпечував супровід автівкам, що здійснювали вивезення незаконно-зрубаної деревини з Чорнобиля

Автобус впав у прірву на Київщині – є загиблі, на місці ДТП працює поліція

Коли у столичних школах дзвенітиме останній дзвоник?

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ зустрівся з МВГ, яка за останній час знищила ракету Х-101 та "шахед"

Показати ще

Які лікарні Києва прийматимуть інфікованих на коронавірус: перелік закладів

Вiдбувається бесконтрольне ввезення COVID-19 до Києва: Кличко