У лавах ЗСУ боєць на псевдо "Яким" перебував з грудня 2022 року, брав участь, зокрема, у боях за Бахмут, де, згадують його побратими, викликав ворожий вогонь на себе, аби зберегти життя товаришам по зброї.

Народився Олександр Моргушка 14 січня 1975 року в селі Велика Вільшанка Київської області. Окрім малого Сашка у родині були ще четверо дітей.

У дитинстві Олександр захоплювався футболом. Однак, згадує донька загиблого воїна, від мрії стати футболістом йому довелося відмовитися.

Закінчивши 8 класів у сільській школі, у 1993 році Олександр був призваний на строкову службу. Після армії він переїхав до Києва: працював там у ремонтно-будівельній сфері.

Разом з коханою дружиною Галиною Олександр виховував двох доньок – Аню та Яну.

Коли розпочалася велика війна, Олександр не зміг лишатися осторонь: 16 грудня 2022 року від долучився до 67-ї окремої механізованої бригади. Був стрільцем-помічником гранатометника 1-го стрілецького батальйону цієї бригади.

"Брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, перебуваючи в Невському Сватівського району Луганської області; Григорівці, Бахмуті та Серебрянці Бахмутського району Донецької області. На початку травня 2023 року у боях за Бахмут, ризикуючи, неодноразово викликав вогонь на себе, щоб зберегти життя своїм побратимам"

Свій останній бій "Яким" прийняв поблизу населеного пункту Діброва Луганської області 22 грудня 2023 року. 18 грудня з Героєм, якому назавжди буде 48, попрощалися на малій батьківщині - його поховали у Великій Вільшанці.

Вічна пам'ять і слава Захисникові!