4 листопада 24-річний захисник, який був навідником мінометного розрахунку "Гвардії наступу", прийняв свій останній бій із російськими окупантами та врятував життя товаришів по зброї. Про це пише Вечірній Київ.

Фото 1 из 18.
Фото 2 из 18.
Фото 3 из 18.
Фото 4 из 18.
Фото 5 из 18.
Фото 6 из 18.
Фото 7 из 18.
Фото 8 из 18.
Фото 9 из 18.
Фото 10 из 18.
Фото 11 из 18.
Фото 12 из 18.
Фото 13 из 18.
Фото 14 из 18.
Фото 15 из 18.
Фото 16 из 18.
Фото 17 из 18.
Фото 18 из 18.

Андрій народився та виріс у Броварах Київської області, де закінчив ліцей №3. Пройшов службу в армії, після чого працював у Києві у сфері ІТ та телекомунікацій.

З дитинства Ярчевський займався боксом, якому приділяв багато часу. І хоч професіоналом хлопець не став, продовжував тренуватися у вільний від роботи та навчання час, відвідував усі бійцівські заходи у Броварах та Києві.

Ярчевський зібрав багату колекцію фотографій із відомими українськими боксерами та спортсменами загалом. А коли вирушив воювати, взяв собі позивний "Нокаут".

Після повномасштабного вторгнення РФ навесні 2022 року Андрій повернувся до армії і спочатку обороняв кордони України на південному фронті. Він свідомо вибрав один із найважчих, але водночас героїчних підрозділів – "Азов". А у серпні 2023-го приєднався до "Гвардії наступу".

Ярчевський був навідником мінометного розрахунку "Гвардії наступу" і останні місяці разом із побратимами воював на Луганському напрямку, де російські окупанти знову намагалися організувати свій наступ.

4 листопада близько 7:00 під час ворожого обстрілу градами в районі Діброви Луганської області 24-річний Андрій виявив справжній героїзм та прикрив своїм тілом побратимів, чим урятував їх від загибелі. Тяжкопораненого броварчанина вдалося евакуювати та зробити переливання крові, проте серце молодого захисника не витримало.

"Щодня Андрій доводив, що він патріот, герой, людина з великої літери. Він поставив високу планку для кожного з нас, бо був вірний нам, присязі, державі, батькам... Андрій загинув зі зброєю в руках. Ми будемо на кожному кроці нагадувати ворогові про Андрія та всіх загиблих у цій війні", – зазначив у прощальному слові його побратим.

Андрій був єдиною дитиною в сім'ї, а однокласники згадували хлопця як надзвичайно життєрадісну, добру і сміливу людину.

"Спочатку в кімнату заходив його сміх, потім – він сам. Пішов добровольцем. Батькам сказав, що призвали. Між двома датами буде не просто якийсь дефіс. Його епітафія буде достойніша, ніж у нас всіх. Позивний "Нокаут" – інакшого бути і не могло", – відреагував на загибель Ярчевського його друг Дмитро.

Рідні створили петицію на ім'я президента України, де просять надати Андрію звання Героя України, а також нагородити Орденом Богдана Хмельницького (посмертно).

Вічна пам'ять Герою!

Популярні новини зараз

У столиці відбудеться Фестиваль української писанки, планують встановити світовий рекорд з писанкарства — МКІП

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Забудовник усунув наслідки зсуву ґрунту у Солом'янському парку, який стався через будівництво ЖК

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

Показати ще