Щодо версій висловилась радниця зі стратегічних комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі національного телемарафону.

"У кримінальному провадженні наразі висунуто 4 можливі версії вказаних подій. Основна версія – нещасний випадок, що трапився в результаті необережного поводження з вибуховим пристроєм. Друга версія, яку розглядає слідство – умисне вбивство, завершений замах на вбивство членів його родини, завуальовані під ненавмисне вбивство або нещасний випадок, на замовлення спецслужб Росії з метою дестабілізації військово-політичної ситуації в Україні. Ще одна версія – умисне вбивство Частякова, вчинене на грунті неприязних відносин (могла бути помста чи ревнощі зі сторони колег по службі). Четверта версія – здійснення замаху на умисне вбивство іншої, ніж Частяков військової службової особи вищого офіцерського складу апарату головнокомандувача ЗСУ"

На уточнююче запитання Сапьян повторила, що основною є версія трагічного випадку. У справі призначено ряд експертиз. Радниця наголосила, що це кримінальне провадження, як і низка інших, перебуває на особливому контролі керівництва ДБР.

ДБР повідомило про підозру офіцеру, який подарував гранати помічнику Залужного

Підозру він отримав за статтею 263 Кримінального кодексу — у придбанні, зберіганні, та збуті вибухових пристроїв без дозволу. Офіцер отримав без дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат DM 51A2 та приніс їх до свого службового кабінету. Потім він упакував шість з них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження.

Ще дві гранати він продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, поліцейські їх вилучили.

Раніше повідомлялось: Нацполіція скерувала до ДБР справу про загибель радника Залужного

Також, Хрещатик зібрав усю наявну інформацію в перший день після вибуху - на Київщині загинув помічник Залужного — Головком підтвердив вибух пристрою в одному з подарунків.