Джерела: Національна поліція, УП, Еспресо із посиланням на правоохоронців та дружину загиблого, Головнокомандувач ЗСУ.

Поліція документує наслідки необережного поводження з боєприпасами, внаслідок якого загинув військовослужбовець. Трагедія трапилася у житловому комплексі в с. Чайки на Київщині. Після отримання повідомлення про вибух, поліція терміново прибула на місце події.
За попередньою інформацією, внаслідок підриву гранати загинув 39-річний військовослужбовець. Його 13-річного сина важко травмовано. Хлопець перебуває під наглядом лікарів. Поліція працює на місці події. Розпочато кримінальне провадження за фактом загибелі людини та незаконного поводження з боєприпасами.
В УП наводять слова речниці МВС Мар’яни Реви:

Працює поліція. Дані в ЄРДР внесено за фактом загибелі людини та за статтею 263 "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Вдома ще були дружина та донька військового. За попередньою інформацією, вони не постраждали

Водночас джерела Еспресо повідомляють із посиланням на дружину, що чоловік прийшов з подарунками на день народження. При відкритті одного з них стався вибух. Ймовірно, це була коробка з пляшкою та чарками.

Згодом інформацію підтвердив Головком ЗСУ Валерій Залужний.

В мережі вже почалось обговорення різних версій.

Однак дочекаємось результатів офіційного розслідування. А поки - перші фото з місця розслідування.

Фото 1 из 3.
Фото 2 из 3.
Фото 3 из 3.

На фото видно шприц, а також ймовірно, гранату, що дуже схожа на DM51, які нам офіційно передала Німеччина.

Станом на 21:50, джерела у правоохоронних органах кажуть, що помічник Залужного загинув внаслідок нещасного випадку.

Популярні новини зараз

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще

"З вірогідністю 99,9% це трагічний випадок. Йому подарували на день народження бойові гранати, одна з яких здетонувала при необережному поводженні"

Офіційні коментарі від очільника МВС Ігоря Клименка

Він розповів деталі трагедії:

"У загиблого майора Частякова був День народження. Додому він повернувся з роботи з подарунками від колег. вирішив показати подарунки родині і дістав подарунковий ящик із гранатами всередині, після почав демонструвати один із боєприпасів синові. Це були гранати нового західного зразка. Спершу до рук боєприпас взяв син та почав крутити кільце. Далі військовослужбовець забрав гранату в дитини та висмикнув кільце, спровокувавши трагічний вибух".

Правоохоронці вже знайшли колегу-військовослужбовця, який подарував фатальний подарунок. В його кабінеті вже провели обшук і вилучили ще 2 аналогічні гранати. Тривають першочергові слідчі дії.

Співчуття рідним, та близьким загиблого!