Двигун для цього пристрою оцінюється приблизно в 18 000 грн на AliExpress.

Також, вчорашній запис із камер того самого невстановленого безпілотника на Київщині.

Раніше в Повітряних силах України повідомляли, що в Росії почали створювати ударні дрони з базових компонентів, до яких прикріплюють вибухівку і використовують їх за зразком “Шахедів”. Після атак малогабаритними дронами по російській території з боку України, були припущення, що Росія використовуватиме цей досвід і застосовуватиме для атак на Україну не лише “Шахеди”, а й простіші та легші у виробництві моделі.

* * * * *

Зараз пішло активне нагнітання в мережі — не потрібно себе накручувати

  • дрони пролетіли, але це не апокаліпсис
  • ймовірно, там дуже якісна електроніка, яка захищає їх від "радіоперешкод" та антидрон-стволів (вивчатимуть, принаймні про це пишуть ресурси, близькі до розвідки та військових)
  • як це відбулось, що вони пролетіли? летіли близько до кордону, з Брянської області рф. Суб'єктивно від нас: могли запустити по руслу р. Дніпро, що йде якраз кордоном, із зальотом в Білорусь/ліси.
  • найголовніше — збивається. Ясна річ, що це + розвідка перед обстрілами, намагання "дешевими силами" виявити слабкі місця, "взяти інфу"; ворог вчиться, можливо бере на озброєння компоновку наших дронів, які летіли на москву.
  • не панікуємо, не забуваємо про війну, адже вона "не десь там", ми досі в ній, хто забув, незважаючи на 2 тижні без тривог і понад місяць без обстрілів. Вкладіть "переживання" в допомогу військовим у надійних зборах.

Також додаємо пояснення одного з головних "народних пояснювачів" наразі - відомий тг-канал "Миколаївський Ваньок".

Більше актуальних новин по цій темі, а також акутальність сигналів повітряної тривоги на Київщині та Києві - в нашому телеграм-каналі "Хрещатик" (Підписатись✅)